Jesienne wypieki. Ciasto francuskie z dynią hokkaido

Hokkaido pojawia się w naszej kuchni nie tylko jako główny składnik zup i sałatek. Coraz częściej sięgamy po tego rodzaju dynie ze względu na wartości odżywcze, ale również z powodu specyficznego, przyjemnego...
co na obiad - ludziki w kuchni

Co na obiad? – czyli szybkie rozwiązanie dla trudnego pytania!

Z pewnością w każdym domu pada to ciężkie pytanie – co na obiad? Często brakuje pomysłów, czasu i chęci. Jednak jeśli znajdziemy odpowiedni przepis, z ulubionymi składnikami, z pewnością znajdziemy siłę na ugotowanie czegoś pysznego!  Co...
ciasta bez pieczenia - skladniki

Ciasta bez pieczenia

Z pewnością słowo „ciasto” od razu skojarzy Ci się z pieczeniem. Nic dziwnego, to najpopularniejsza metoda jego przygotowania. Ale istnieją ciasta bez pieczenia – równie pyszne i efektowne! Oto kilka przepisów na takie smakołyki. Proste ciasto...
Przepis na gofry - serduszko

Przepis na gofry – jak zrobić idealne gofry?

Puszyste, chrupiące z zewnątrz, złociste – to najważniejsze cechy idealnych gofrów. Jest parę rzeczy i składników, które zapewnią wszystkie z nich. Przedstawiamy przepis na gofry, które będzie można nazwać naprawdę idealnymi! Przepis na gofry Potrzebne składniki: 300g...

Jesienne wypieki. Ciasto francuskie z dynią hokkaido

Hokkaido pojawia się w naszej kuchni nie tylko jako główny składnik zup i sałatek. Coraz częściej sięgamy po tego rodzaju dynie...

Miód naturalna skarbnica dla zdrowia

Uważany za jeden z najzdrowszych artykułów spożywczych, a na dodatek wytwarzany w sposób naturalny przez pszczoły. Ten słodki smakołyk znany jest ludziom...

Ciekawostki na temat pizzy

Jedzenie jest jedną z największych przyjemności, bez których nie wyobrażamy sobie bardzo często życia. Często szukamy inspiracji za granicą, kiedy znudzą nam...

Sól kuchenna potrzebna i zdradliwa

Dla większości ludzi na świecie niemożliwe jest przygotowywanie dań zwłaszcza gorących bez obecności soli kuchennej. I choć czasem gotując rezygnujemy z białej...

Wyrób kiełbasy w domowych warunkach – dobór mięsa, proces mielenia, konserwowania...

Domowe wyroby wędliniarskie to prawdziwy skarb, który w dzisiejszych czasach został już nieco zapomniany i odłożony do lamusa. Nie ma się czemu...