Shisha i jej wpływ na zdrowie – Historia Sziszy

Dziś prześwietlamy specyficznego „gościa”. Nazywa się Szisza i należy do tych, co to lubią sporo dymić. Jednak gdy jest z właściwymi ludźmi, we właściwym miejscu, potrafi schłodzić każdą zadymę. Mimo iż należy do twardzieli, to...

Jesienne wypieki. Ciasto francuskie z dynią hokkaido

Hokkaido pojawia się w naszej kuchni nie tylko jako główny składnik zup i sałatek. Coraz częściej sięgamy po tego rodzaju dynie...

Miód naturalna skarbnica dla zdrowia

Uważany za jeden z najzdrowszych artykułów spożywczych, a na dodatek wytwarzany w sposób naturalny przez pszczoły. Ten słodki smakołyk znany jest ludziom...

Ciekawostki na temat pizzy

Jedzenie jest jedną z największych przyjemności, bez których nie wyobrażamy sobie bardzo często życia. Często szukamy inspiracji za granicą, kiedy znudzą nam...

Sól kuchenna potrzebna i zdradliwa

Dla większości ludzi na świecie niemożliwe jest przygotowywanie dań zwłaszcza gorących bez obecności soli kuchennej. I choć czasem gotując rezygnujemy z białej...

Wyrób kiełbasy w domowych warunkach – dobór mięsa, proces mielenia, konserwowania...

Domowe wyroby wędliniarskie to prawdziwy skarb, który w dzisiejszych czasach został już nieco zapomniany i odłożony do lamusa. Nie ma się czemu...